Huset: 24 91 39 66 · huset@moelle-huset.dk
Møllevej: 26 51 62 22 · moellevej@moelle-huset.dk

Støtte/Kontakt

Mølle-Huset ApS tilbyder støtte/kontaktpersoner til børn og unge under 18 år.

Gennem et specialiseret tilbud fokuserer vi på at hjælpe børn og unge, som befinder sig i særligt vanskelige livssituationer. Dette kan inkludere børn og unge med psykiske problemer, sociale udfordringer, eller som på anden måde er udsatte. Vores tilbud sigter mod at tilbyde disse børn og unge en stabil voksenkontakt, som kan støtte dem i deres udvikling, trivsel og hverdagsliv.

Vi tilbyder dette tilbud til både de børn og unge, vi i forvejen samarbejder omkring, men også for andre børn og unge, der ikke er tilknyttet vores regi.

Hovedopgaver for støtte- og kontaktpersoner til børn under 18 år:

Opbygning af tillid og relation:
En af de vigtigste opgaver er at skabe en tryg og tillidsfuld relation til barnet eller den unge. Dette indebærer at være en nærværende og støttende voksen, som barnet kan regne med. Tillid er fundamentet for, at barnet eller den unge føler sig tryg nok til at åbne op om sine udfordringer og modtage støtte.

Støtte til personlig udvikling:
Støtte- og kontaktpersoner hjælper børn og unge med at udvikle deres personlige og sociale kompetencer. Dette kan inkludere støtte til at håndtere følelser, udvikle selvværd, lære konflikthåndtering, eller øve sig i at skabe og vedligeholde relationer.

Praktisk hjælp i hverdagen:
Støtte- og kontaktpersonen kan hjælpe med praktiske aspekter af barnets eller den unges hverdag. Det kan være støtte til skolearbejde, hjælp til at strukturere daglige rutiner, eller at lære barnet færdigheder, som er nødvendige for deres alderstrin, såsom ansvar for egne ting eller personlig hygiejne.

Social integration:
Mange børn og unge i målgruppen for støtte- og kontaktpersonordningen kan have svært ved at indgå i sociale fællesskaber. Støttepersonen kan støtte barnet i at deltage i fritidsaktiviteter, opbygge nye venskaber, og blive en del af sociale netværk, som kan styrke deres trivsel.

Forebyggelse af risikoadfærd:
En støtte- og kontaktperson kan arbejde med at forebygge risikoadfærd hos barnet eller den unge, såsom misbrug, kriminalitet eller skolefravær. Dette gøres ved at være en støttende voksen, der kan guide barnet til at træffe sunde valg og undgå farlige situationer.

Krisestøtte:
Hvis barnet eller den unge står i en krise, fx på grund af problemer i hjemmet, kan støtte- og kontaktpersonen være en vigtig støtte. Personen kan hjælpe barnet eller den unge med at håndtere krisen, finde ro og overskue situationen samt eventuelt formidle kontakt til andre relevante instanser som fx familieafdelingen eller skolepsykologen.

Samarbejde med andre parter:
Støtte- og kontaktpersonen arbejder ofte tæt sammen med forældre, skole, socialrådgivere, psykologer og andre, der er involveret i barnets liv. Målet er at sikre en helhedsorienteret indsats, der støtter barnet eller den unge bedst muligt.
 

Målet med støtte- og kontaktpersonordningen for børn og unge er at skabe en stabil og støttende relation, som kan hjælpe dem igennem svære perioder og styrke deres udvikling. Målsætningen er at forbedre deres trivsel, øge deres selvstændighed og evne til at håndtere udfordringer, og dermed forebygge, at de kommer ud i yderligere problemer. Indsatsen skal bidrage til, at barnet eller den unge får bedre muligheder for at udvikle sig positivt og skabe en god fremtid for sig selv samtidig med, at der arbejdes ud fra de fastsatte indsatsmål i samarbejde med ungerådgiver.

Vil du vide mere?

Så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.
Ring på 50 92 41 41eller send en mail til huset@moelle-huset.dk